A szerző

Barak Dávid (1989) bűnügyi és videós újságíró, a legolvasottabb szlovákiai magyar hírportál, a Parameter.sk főszerkesztője. 2018-tól - Szlovákiában egyedüliként - figyelemmel követi a Sátor Lajos-féle dunaszerdahelyi bűnszervezet egykori tagjai ellen zajló összes bírósági eljárást.

2019. december 2-án saját kiadásban (Books & Goods) Elásott igazság címmel dokumentumkötetet jelentetett meg a csallóközi maffia tevékenységéről, melyet részben Jaroslav Spišiak volt dunaszerdahelyi rendőrkapitány és országos rendőrfőnök visszaemlékezéseire támaszkodva dolgozott fel. Első könyve nemcsak Szlovákiában, hanem Magyarországon is bestsellerré vált, majd 2020 végén Ľubo Navrátil fordításában szlovákul is megjelent az Axel Ringier Springer gondozásában.

2022. december 2-án megjelentette - újra saját kiadásban - második dokumentumkötetét Rossz vér címmel. A könyvben elsősorban a dunaszerdahelyi alvilág 2000-es években elkövetett rémtetteivel foglalkozik, valamint fényt derít arra is, mi vezetett a bűnszervezet még élő tagjainak közelmúltbeli felelősségrevonásához. A kötet a 2019-es Elásott igazság folytatása, de az előzmények ismerete nélkül is könnyen értelmezhető.

 

Vissza a boltba